I'm Raa :)
hidup umpama ice-cream, jum nikmatinya sebelum ia mulai cair!!

Monday, December 2, 2013

Hello New Semester.

Assalamualaikum. Hye and Hello. Jari jari yang pantas menari di keyboard sedang lincah ingin bercerita tentang kehidupan baru semester akhir di bumi Lendu :) So by this new semester I was officially registered as Non-Resident Student. And hey yay and ummm. Okay, there's no problem staying outside. Sebenarnya rasa macam makin rajin pergi kelas even Monday-Friday straight!! Straight okay with morning class. Haa. My house was beautiful, complete with furniture its equivalent to the price instead. Yes, I loveee this house. Housemate pun okay okay :) Syukurrrr~~

New semester, awal awal sem dah stress. Well the registration :( Stress laa, memang stress. Dah laa hidup sekarang takde main nak mengadu mengadu. Semua simpan sendiri je. Bukan ada orang nak amek tahu pun. Kalau ada pun Emer, laju je call lepas baca tweet, tapi tu lah. Sampai bila nak berharap mengadu kat dia je kan? Adam tak boleh nak contact. Orang jauh :( Amirul? Hm hilang terus. Tak pernah amek kisah pun. Its okay. No, I lied, its never okay.

28/12/2013 Emer's akad nikah day. The day that officially I can no more pampering myself with him, yes him my best friend. Kadang-kadang rasa marah dengan parents Emer sebab nak kahwinkan dia cepat-cepat. And marah kat parents Adam sebab hantar Adam jadi wakil syarikat kat Indonesia. Its okay if Emer getting married and Adam is here in Malaysia with me. But both? And marah dengan Amirul yang terus tinggalkan Rara macam ni. This is not fair. Dan terkadang sesal, kenapa orang sebaik Aidil pergi terlalu cepat. Kenapa? Kenapa semua orang buat Rara macam ni? Jahat. Feel like not going to Emer's akad nikah day. I'm still considering. Stress.

Wednesday, August 28, 2013

:)

Assalamualaikum. Hye hello oh.

Sebenarnya I don’t have any idea what to post tapi Raa ada ingat something yang haritu saje lah bajet bajet buat random act of kindness belanja kawan-kawan karaoke, belanja makan. Saje je J sebab nak happy kan diri sendiri dan happy kan orang sekeliling J orang sekeliling tu kawan-kawan sendiri juga. So tak salah kot berhabis kadang-kadang. Bukan selalu.

Last Monday, Raa pengsan dalam bilik. Oi oi sem ni je dah dua kali okay terpengsan. Haih~ Raa malas nak cerita pasal Raa pengsan. Raa nak cerita Yaya dengan Thira menangis masa Raa pengsan. Hahaha. Cara dorang cerita dah kelakar, Raa tak tahu lah kalau Raa sendiri yang tengok masa diorang nangis tu. Yang si Yaya nangis sambil lari-lari dari bilik pergi amek kereta kat tanah merah (Hindustan okay) lepas tu Yana kata tak tahu la berapa laju Yaya lari sebab sekejap je kereta dah ada kat bawah kolej. Hahaha. Yang si Thira tengah dok sibuk-sibuk nangis sempat lagi lilit-lilit selendang. Hahaha sambil nangis okay.  Entah apa rupa entah. Tak dapat nak bayangkan.

Zzz stressful week lah minggu ni, Raa dah lambat untuk siapkan semua benda. Dengan presentation public speaking Raa yang tertinggal, ergh~ stress tauu! Habis la muka baby girl kedut-kedut. Uhuk uhuk.
Raa harap sangat dapat settlekan semua benda cepat-cepat. Huwaa D’:


Ah kbye, xoxo